Suntem oameni ca tine, care au reușit în viață prin forțe proprii, prin muncă și prin respectul pentru ceilalți. La fel ca tine, credem că astăzi Romania nu merge către viitor și pentru prosperitatea tuturor și am decis să ne unim forțele pentru a o contribui la redresarea ei, construind O Românie Altfel.

Competiția mondială există și este generată de volumul limitat al resurselor naturale necesare vieții și dezvoltării populațiilor. Ea se manifestă peste tot și zi de zi, de multe ori prin forme care duc la decimarea popoarelor. Cei slabi dispar iar cei tari supraviețuiesc. Chiar dacă modalitățile, tehnicile și tacticile acestor confruntări sunt mult diferite astăzi decât cele pe care omenirea le-a trăit până acum în esență aceasta este realitatea.

Singura resursă relativ nelimitată este inteligența umană. Ea poate și trebuie să joace un rol primordial in crearea unei Românii altfel. Aceasta nouă Românie, în viziunea noastră, trebuie să ofere șansa fiecărui cetățean să se afirme liber și responsabil pentru împlinirea personală pe măsura talentelor si eforturilor sale.

Valorile în care credem și pe care le promovăm se bazează pe moralitate, libertate, competiție, transparență, democrație și continuitate, respectând tradițiile românești și europene, aplicate la contextul actual.
Susținem talentul și priceperea, premiem eforturile și credem cu tărie în implicarea civică a fiecăruia, pentru accelerarea schimbărilor în bine. Mai multe reușite personale vor crește bunăstarea si vor constituii exemple personale de urmat. Munca inteligentă și eficientă este modalitatea în care putem obține cu toții bunăstare și fericire.

ORA susține și propune idei și principii pentru a facilita dezvoltarea individului în context social, care va aduce un aport către binele personal și binele comun. Astăzi internetul, multimedia si realitatea virtuala transformă total societatea si generațiile viitoare. Trebuie să ținem cont de aceste noi provocări si oportunități dacă pretindem sa fim competitivi și integrați în rândul țărilor care își hotărăsc singure destinul.   

Considerăm că romanii pot evolua doar prin educație și civism. Nu înțelegem educația ca fiind limitată la sistemul național de învățământ, ci ca pe o componentă continuă care să permită adaptabilitatea la noile modificări ale cerințelor vieții sociale. Trebuie să înțelegem că responsabilitatea implementării unui sistem educațional performant este a noastră, a celor care doresc ORA.

Vrem ca împreună să creăm O Românie Altfel în care bunăstarea este obișnuință.

Cum arata Romania acum?

România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa.

Şase la sută din populaţie nu ştie carte, adică 150.000 de români trebuie să-şi pună amprenta, pentru că nu pot să semneze.

Patruzeci de mii de copii cu vârste între 6 şi 15 ani au renunţat la şcoală anul trecut, cu consecinţe grave pe termen lung, atrage atenţia reprezentantul UNICEF în România, Sandi Blanchet.
"Sunt 40.000 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani care nu s-au dus la şcoală nici o zi. Au stat acasă sau uneori pe stradă, fără să facă nimic, fără să înveţe nimic. Este vorba despre ceea ce noi la UNICEF numim o "urgenţă tăcută".

"E tăcută pentru că nu produce titluri răsunătoare de presă, nu deschide jurnalele de ştiri, dar este o urgenţă pentru că aceşti copii îşi pierd copilăria şi pierd şanse şi momente importante, iar România îşi subminează propriul viitor. Este deci nevoie să se facă toate demersurile pentru ca toţi copiii să meargă la şcoală, să primească educaţie de calitate, să obţină o calificare ca să devină mai târziu cetăţeni care să producă şi să sprijine astfel dezvoltarea României", a spus Sandi Blanchet.

Cei mai mulţi dintre copii abandonează şcoala din cauza sărăciei, dar şi a lipsei de educaţie a părinţilor, care nu înteleg importanţa şcolii, arată studiile de specialitate.

Azi, 62% din locuintele rurale ale Romaniei sunt conectate la internet. 

6 din 10 agricultori au o masina de spalat

64% dintre taranii romani nu au o baie in casa cu o chiuveta sau un dus;

72% dintre ei au closetul in fundul gradinii

Date Statistice

Rata de absorptie a fondurilor Europene (2007-2013)
0%
Indicele de perceptive al coruptiei
0%
Populatie cu locuinte conectate la reteaua de canalizare
0%
Adolescenti care finalizeaza 12 clase
0%
Risc de saracie sau excluziune sociala
0%
Rata NEET in Romania (Eurostat)
0%
Rata de consum de energie din surse regenerabile
0%
Consumul guvernului pentru protectia mediului
0%