Arta de a dezbate își are rădăcinile în esența umanității. De la primii lui pași pe Terra omul a căutat sa își exprime gândurile pe care dorea să le transmită semenilor în scopul de a-i influenta, convinge, motiva, a crea coeziune și forță. Platon, Aristotel, JFK, Gandhi, Martin Luther King, Steve Jobs și Barak Obama, sunt doar câteva nume de referință recunoscute ca lideri și oratori ce au avut un impact la scară mondială.
Chiar dacă tradițional se consideră că doar avocații și politicienii sunt profesiile care studiază și aplică știința dezbaterii, astăzi cu toții știm ca tot ce implica comunicarea cu masele, de la ziaristica, educație, conducerea corporațiilor, activism civic, sport, media, publicitate, artă, chiar și socializarea pe internet, nu pot fi făcute la un nivel satisfăcător fără ca cei cărora te adresezi să nu iți răspundă și să nu fie atrași de mesajele și provocările pe care le propui.
Știința dezbaterii este folositoare pentru ca te învață sa gândești rapid, să accepți puncte de vedere diferite, să critici constructiv, să construiești strategii câștigătoare orientate pe rezultatul final, să îți pui în evidență cele mai bune abilitați personale, să câștigi chiar atunci când pierzi, etc.

ORA dorește să încurajeze dezbaterea ca știință în rândul tinerilor pentru toate beneficiile de mai sus și organizează pentru prima dată concursul de dezbateri pentru elevii de liceu cu tema “Cum ai vrea sa fie o Romanie altfel”. 

Timp de 3 weekend-uri, 12 echipe se vor întâlni și vor dezbate temele propuse de membri și partenerii ORA. Primele patru echipe câstigatoare din fiecare serie vor ajunge în semi-finale. Finala competiției va fi moderată de un invitat special. Echipa plasată pe primul loc va primi un premiu în valoare de 1000 de euro. Locurile II și III vor primi fiecare câte un premiu de 500 respectiv 300 de euro. Vor fi și alte premii și surprize pentru fiecare participant.

Dacă doriți să vă implicați efectiv ca echipa participanta, voluntar sau sponsor la realizarea acestui proiect, vă rugăm să ne contactați la:office@ora.org.ro, sau să accesati linkul: